15. JUNI 2020

Tagproblemer og Coronakrise slår ikke Bygningen ud"Et meget bredt og stærkt program". Sådan betegner kunstnerisk leder i Musikforeningen Bygningen Jens Peter Halborg det omfattende efterårsprogram, som venter publikum på Teaterbygningen i efteråret, hvor Køges kulturliv endelig ser ud til at begynde at ligne sig selv igen.


Foto: www.teaterbygningen.nu

HØR INTERVIEW MED JENS PETER HALBORG, KUNSTERISK LEDER HOS MUSIKFORENINGEN BYGNINGEN.


Musikforeningen Bygningens programlægning er ekstra udfordret af, at man allerede sidste år i oktober - lang tid inden coronakrisen - var nødt til at begynde at flytte arrangementer, da der blev konstateret problemer med Teaterbygningens tag. Arrangementerne blev flyttet til blandt andet Restaurant Theilgaards, Køge Gymnasium og Køgehallerne.


Læs mere på SN.dk


- Det har været et kæmpe arbejde, men det lykkedes at få flyttet og afviklet alle koncerter på nær en enkelt - takket være de mange gode frivillige kræfter. Vi er glade for, at det lykkedes, selv om det er klart, at det for publikum ikke har været de samme oplevelser, som hvis vi havde været "hjemme" på Teaterbygningen, siger Jens Peter Halborg.


Derfor skubbede man allerede inden coronakrisen en række arrangementer foran sig.


- Vi havde en række arrangementer, der var flyttet fra efteråret 2019 til foråret 2020. Så kom virussen, og nu har vi flyttet en lang række til efteråret 2020 og endda også til foråret 2021, fortæller Jens Peter Halborg.


Det har givet en ophobning af arrangementer. For eksempel er der 33 koncerter og shows på plakaten hos Musikforeningen Bygningen i løbet af efteråret. På et normalt år er der omkring 20. Allerede nu er der også 22 arrangementer på kalenderen i foråret 2021.


- Der bliver travlt. Den ene når næsten ikke at gå af scenen, før den næste går på, smiler Jens Peter Halborg.


De nærmere omstændigheder omkring efterårets arrangementer i forhold til eksempelvis publikums størrelse afventer stadig myndighedernes endelige retningslinjer. Dertil kommer en anden usikkerhed i forhold til, hvor meget publikum er præget af de seneste måneders udfodringer og afstandskrav.