24. JUNI 2020

Nu begynder de mange aktiviteter i Ungdommens SommerMed et blåt armbånd er der fri adgang til en lang række ungdomsaktiviteter for både piger og drenge i Køge Kommune sommeren over – naturligvis med sikkerheden helt på plads

HØR INTERVIEW MED SIDSE MARIE OLSEN, PROJEKTLEDER, UNGDOMMENS SOMMER...


Foråret har været en unaturligt stille tid for alle de unge med corona-nedlukning af de aktiviteter, der ellers holder humøret højt, styrker fællesskabet og udvikler både fagligt og menneskeligt. Men nu er sommeren her – og det skal være Ungdommens Sommer i Køge Kommune.


Der er fuldt program for alle unge i alderen 12-18 år hen over hele skoleferien og noget for enhver smag: Vil du spille teater? Eller Skak? Vil du ro eller cykle på landevej eller måske give den gas med en omgang pigeskate? Vil du med på fisketur eller hænge ud et hyggeligt sted og riste skumfiduser over bål? Eller vil du i regi af Musikskolen spille sammen med andre på en 3-dages bandcamp, hvor I bliver coachet af professionelle musikere til at skrive jeres egne sange, få bedre lyd og gjort topklar til at stå på en scene og fyre den af?


Med tilmelding til og deltagelse i et af de mange arrangementer under Ungdommens Sommer følger et armbånd – og med det på, er der fri adgang til både Køge Svømmeland, KØS og Nordisk Film Biografer Køge, som har reserveret i alt 300 billetter til deltagere i Ungdommens Sommer, samt til Midtsjællands Paintball Center i Borup for unge 16+, Pangea Park i Bjæverskov og Vikingeborgen Borgring.


Størstedelen af aktiviteterne foregår udendørs og kommer vidt omkring. Både Open Air bio og teatervognen vil således være at finde i Herfølge, Bjæverskov, Ejby, Ølsemagle og Køge by, hvor der ligeledes vil blive arrangeret hyggelige steder, hvor de unge kan samles, snakke og lave bål. Også boligområderne under Helhedsplanen kommer til at summe af ungdomsliv, når kendte som nye ansigter står for aktiviteter og fede oplevelser. Her har især fisketure stået højt på de unges ønskeseddel. Ungdommens Sommer er kommet i stand efter, at byrådet tidligere i år besluttede at afsætte en million kroner til at styrke aktiviteterne for Køge Kommunes unge, som har været igennem en tid præget af isolation, hjemmeskoling og manglende fællesskab.


Listen over oplevelser og aktiviteter til Ungdommens Sommer er lang og udvides løbende. Den kan sammen med tilmelding findes på køgeungdomsskole.dk under banneret ’Ungdommens Sommer’.