26. JUNI 2020

Forlader Venstre og kritiserer ledelses stilenTidligere borgmesterkandidat og gruppeformand for Venstre i Køge, Mette Jorsø, forlader Venstre. Fredag morgen gæstede hun Radio Køge til en snak om hvorfor.

HØR INTERVIEW MED METTE JORSØ:

KEN KRISTENSEN, GRUPPEFORMAND FOR VENSTRE I KØGE, KOMMENTERER PÅ METTE JORSØS FARVEL:


Mette Jorsø har gennem længere tid haft sværere og sværere ved at se sig selv som byrådsmedlem for Venstre i Køge. “Jeg har haft mange gode år i Venstre, og altid følt mig godt tilrette som den liberale og sociale person jeg er. Desværre har det ændret sig i løbet af det sidste års tid,” skriver Mette Jorsø i en pressemeddelelse.


Derfor melder hun sig nu ud af Venstre. Det betyder, at Mette Jorsø efter mere end 11 år i Køge Byråd for Venstre fremover vil være løsgænger.


“Jeg har altid brændt for det lokale og det nære, og har i hele min byrådsperiode været utrolig glad for at være med til at udvikle Køge Kommune. Det gælder både min tid som formand for Teknik- og Miljøudvalget, i skoleudvalget og ikke mindst mine år i Økonomiudvalget. Uanset om det har været landdistriktpolitik, skolepolitik, kystsikring, udvikling af Køge Kyst og Køge Nord eller nogle af alle de andre spændende ting, jeg har været involveret i, så har det altid været lysten til at drive kommunen fremad, der har givet mig mit store engagement.”


Og det er både lysten og engagementet, der nu er ved at forsvinde for Mette Jorsø. Men ikke på grund af byrådsarbejdet og de politiske opgaver, men på grund af en stigende uenighed i arbejdsmetoder og hvilken stil og retning Venstre i Køge er på vej mod.


“Desværre oplever jeg nu en manglende dialog og transparens i de beslutninger, der træffes i Venstres Byrådsgruppe, efter Ken Kristensen er blevet ny gruppeformand. Vi bruger efter min mening også for meget tid på de landspolitiske dagsordner, og benytter en tone, som jeg ikke kan se mig selv i,” siger Mette Jorsø, der understreger, at dette er en personlig beslutning, og at hun ikke har drøftet den med de øvrige i Venstres byrådsgruppe.


Men kan det skade mere end det gavner at forlade sit parti på denne måde? Og hvilket parti kunne Mette Jorsø evt. finde på at bejle til? Hør interviewet foroven.