Nordisk Film Biografer Køge åbner igen29. MAJ 2020Fra torsdag den 4. juni kan du igen se film i Nordisk Film Biografer Køge. Budskabet til gæsterne er klart: Kom trygt i biografen!

HØR INTERVIEW MED BIOGRAFCHEF, LENNART ANDERSSON:


I snart tre måneder har Nordisk Film Biografer Køge været lukket, men nu er biografchef Lennart Andersson klar til at åbne igen. På torsdag den 4. juni slår han dørene op til biografen og byder gæsterne velkommen. Biografen har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.


"Det har været en ekstraordinær periode, hvor biografen har været lukket. Jeg tror, at mange af vores trofaste gæster glæder sig til, at vi nu kan åbne igen. Vi gør alt for at det bliver en sikker åbning, hvor vi overholder alle retningslinjer, så folk trygt kan gå i biografen igen," siger biografchef Lennart Andersson.


Biografen i Køge vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne. Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.


"Vi er ved at gøre biografen klar. Der vil være skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og biografpersonalet står klar til at hjælpe, guide og selvfølgelig også sælge både varme popcorn og kolde sodavand, for dét skal gæsterne ikke snydes for," siger Lennart Andersson.


Når Nordisk Film Biografer Køge åbner igen, vil det bl.a. være med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og det stjernespækkede drama "Little Women", som er med i Biografklub Danmark. Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man også kan købe billetter. Lennart Andersson opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.


Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet. De første 11 af kædens biografer åbnede allerede fredag 29. maj, og den 4. juni åbner yderligere syv - herunder altså biografen i Køge.


Fakta om genåbningen af Nordisk Film Biografer


• Nordisk Film Biografer er Danmarks største biografkæde med i alt 23 biografer i Danmark. Nordisk Film driver også 21 biografer i Norge og én biograf i Sverige.

• Fredag 29. maj åbnede følgende Nordisk Film-biografer: Dagmar, Field's, Falkoner, Tåstrup, Lyngby, Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding.

• Torsdag 4. juni åbner følgende Nordisk Film Biografer: Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Trøjborg i Aarhus, Randers, Aalborg Syd og Viborg.

• Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbnes op gradvist i den efterfølgende periode, nærmere information herom følger på et senere tidspunkt. Nordisk Film Biografer Næstved er under ombygning, hvor der installeres helt nye luksussæder i alle salene. Biografen forventes at kunne genåbne i juli.