9. JUNI 2020

Cello og champagnevandringer ved Stevns KlintNatur i verdensklasse. Musik i verdensklasse. Champagne i glasset. Nu er det muligt at melde sig til en af sommerens seks Cello og champagnevandringer. Bag turene står Anne Rosell Holt fra Klintetours

HØR INTERVIEWET:


Hun fortæller: ”Jeg er dybt betaget af Stevns Klint, som virkelig har wow-faktor. De rå klinter, stilheden, udsigten over Øresund og så de spændende historier, der knytter sig til Stevns Klint, og som har betydet, at UNESCO har udpeget stedet til Verdensarv. Jeg ønsker virkelig, at mange flere danskere får øjnene op for den unikke natur, kultur og historie, der er her på Stevns. Derfor arrangerer jeg mange guidede ture ved Stevns Klint. Samtidig synes jeg, det er virkelig sjovt at sammensætte oplevelser, som er helt særegne, og derfor samarbejder jeg ofte med andre stevnsboere om at udbyde helt unikke oplevelser med høj kvalitet.”


Da Anne læste om Scandinavian Cello School i den lokale avis, tog hun derfor kontakt til lederen. Skolen ledes af Jacob Shaw, som er en internationalt anerkendt cellist. Efter i mere end 10 år at have spillet koncerter i hele verden, eksempelvis i Royal Albert Hall og Carnegie Hall, har Jacob nu bosat sig på Stevns, hvor skolen også har base. Jacob var meget interesseret i at lave noget sammen, da han gerne vil lave flere lokale koncerter, og netop denne sommer var muligheden til stede, da hans internationale sommerturné måtte aflyses på grund af Corona-virus.


Gåsehud på hele kroppen

Anne og Jacob er nu gået sammen om at tilbyde hele seks Cello og champagnevandringer til sommer, da de virkelig tror på, at der vil være efterspørgsel på sådan en oplevelse. ”Jeg har aldrig selv været til en klassisk koncert” indrømmer Anne, ”men da Jacob satte buen til strengene og begyndte at spille, fik jeg gåsehud over hele kroppen. Det var simpelthen så smukt og medrivende. Om du har ved noget om klassisk musik eller ej – det er ligegyldigt. Bare læn dig tilbage, lyt og nyd! Jeg lover dig, at det bliver en oplevelse, du aldrig glemmer!”.


Unikke og uformelle rammer tiltrækker nye målgrupper

At tiltrække nye målgrupper til klassisk musik er netop en af målsætningerne for Anne og Jacob. Ved at kombinere koncerten med naturoplevelser samt trække koncerten udenfor de vante rammer af en koncertsal, tror de på, at nye målgrupper vil prøve det af. Fx unge eller folk uden erfaring med klassiske koncerter.


Koncerten bliver afholdt i Boesdal Kalkbrud i et råt kridtmagasin fra dengang, at bruddet var aktivt. Jacob tager deltagerne igennem en stemningsfuld musikalsk rejse, hvor de vil opleve klassisk musik fra forskellige tidsaldre. Til nogle af koncerterne vil Jacob akkompagneres af prisvindende unge cellist-talenter, som er på ophold på Scandinavian Cello School.


Prisen for billetten kan takket være støtte fra Stevns Kommunes Kulturpulje og Scandinavian Cello School holdes nede, så deltagerne kan nyde denne oplevelse for kun 255 kroner.