15. OKTOBER 2021Tirsdag blev der gjort fælles front mod massiv dumping i Køge Bugt af overskudsslam fra Københavns Kommunes Lynetteholm-projekt. Det skriver SN.dk.

HØR INTERVIEW MED METTE JORSØ (B), 2. VICEBORGMESTER I KØGE KOMMUNE


Politiske repræsentanter fra de 17 kommuner i Region Sjælland var således på besøg hos transportminister Benny Engelbrecht (S) med specielt dumping af store mængder overskuds-slam i Køge Bugt på dagsordenen.


- Embedsfolk fra By og Havn og ministeriet forsøgte at berolige os med, at der ikke var grund til bekymring for miljøpåvirkningen af Køge Bugt og kysterne. Men vi er stadig ikke betrygget ved det, vi fik at vide i forhold planerne om at dumpe store mængder slam fra Københavns havn i Køge Bugt, lyder det fra borgmester Anette Mortensen (V), Stevns Kommune, efter at hun sammen med politiske KKR-fæller fra Køge, Solrød og Greve samt administrative repræsentanter fra Region Sjælland havde et timelangt møde med transportministeren. Viceborgmester Mette Jorsø (RV) fra Køge Kommune er endnu mere kontant i en udmelding efter mødet:


- Vi følte os i den grad talt ned til og blev i det hele taget mødt af en arrogant tone, hvor budskabet var, at det jo »bare« er noget havbund, der bliver flyttet fra det ene sted til et andet sted.


KKR-formand og borgmester Niels Hörup (V) fra Solrød og Greve-borgmester Pernille Beckmann (V) var også med til mødet i Transportministeriet.