5. MAJ 2021Venstre, Konservative og Radikale vil have undersøgt, om gavekortet til Køge Kommunes 5200 medarbejdere er lovligt. Det skriver SN.dk.

HØR INTERVIEW MED THOMAS KAMPMANN:

De tre partier mener, at kravet om, at gavekortet på 1000 kroner kun skal kunne bruges inden for en radius af 30 kilometer fra Køge Torv, kan være i strid med kommunalfuldmagten. Derfor kræver de, at Køge Kommunes forvaltning sætter en undersøgelse i gang.


- Som kommune har man ikke lov til at understøtte forretninger, aktiviteter og borgere andre steder end i ens egen kommune. Men da gavekortet ifølge beslutningen skal kunne bruges i en afstand af 30 kilometer fra Køge, vil der kunne lægges kommunale skattekroner i en radius fra Ringsted til Hvidovre. Det mener vi ikke er foreneligt med kommunalfuldmagten, siger den Konservative gruppeformand, Thomas Kampmann.


Han stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om det har været intentionen med den lov, som Folketinget besluttede i marts, om at virksomheder kan give et gavekort på op til 1200 kroner til deres medarbejdere til brug på restauranter, hoteller eller til kulturelle oplevelser, har været, at det skulle gælde i kommuner.


Læs mere på SN.dk