det har været en sikker sommer i Køge

2. SEPTEMBER 2020Vand, sæbe og håndsprit blev denne sommer sat ind i kampen for at gøre Køge til Danmarks sikreste handelsby. Samtidig blev der sat såkaldte sikkerhedsambassadører på gaderne. Vi havde besøg af Martin Vallø Andersen, der er en af sikkerhedsambassadørerne, til en snak om hvordan det er gået.

HØR INTERVIEW MED MARTIN VALLØ ANDERSEN HER:


Køge skal være en sikker by at handle i. Sådan lyder målsætningen for en række tiltag i byen, hvor der blandt andet er opsat mobile håndvaske og dispensere med håndsprit, og det er også baggrunden for det korps af sikkerhedsambassadører, der siden juni har været synlige i Køges handelsliv. Det skriver SN.dk.


Og indsatsen virker, fortæller en af sikkerhedsambassadørerne, Martin Vallø Andersen:


- Køge er en sikker by at handle i. Folk er gode til at tage hensyn og holde afstand. Vi har ikke ret meget at lave, for folk passer godt på hinanden. Det er ganske få gange, vi lige har måttet prikke folk på skulderen og minde dem om at holde afstand, siger han.


Korpset af tillidsambassadører er rekrutteret fra Natteravnene og søsterorganisationen Byvennerne, og de er primært på gaden i forbindelse med lørdagshandlen. Og arbejdet giver ikke anledning til konflikter, fortæller Martin Vallø Andersen - måske blandt andet takket være sikkerhedsambassadørernes "uniformer" i form af de veste, der identificerer dem som sikkerhedsambassadører.


Læs mere her