27. April 2021Det ser sort for udsigten til, at dyrskuepladsen i Roskilde i begyndelsen af juni bliver indtaget af mennesker og dyr i tusindtal til det traditionsrige Roskilde Dyrskue.

Regeringens ekspertgruppe omkring corona kom fredag med en række anbefalinger, der vil gøre det umuligt at afvikle dyrskuet.


- Det er en fortvivlende melding, ekspertgruppen er kommet med. Alene to af gruppens forslag sætter os skakmat. Det foreslås således, at alle danskere over 50 år skal være vaccinerede første gang, før arrangementer som Roskilde Dyrskue kan gennemføres. Så vidt jeg kan regne ud, er det omkring udgangen af juni, og dyrskuet er planlagt til afholdelse 4.-6. juni, så alene det forslag rammer os jo hårdt, fastslår Charlotte Frimer Petersen, sekretariatschef, Roskilde Dyrskue.


Hun tilføjer, at ekspertgruppens forslag om højst 10.000 deltagere samtidigt til sommerens arrangementer også gør det meget vanskeligt at gennemføre årets Roskilde Dyrskue, eftersom der ventes omkring 80.000 gæster til dyrskuet.


- Og jeg kan ikke lige komme på, hvordan vi kan arrangere det, så der maksimalt er 10.000 deltagere samtidigt inde på dyrskuepladsen, lyder det fra Charlotte Frimer Petersen.


Hun og den øvrige stab ved Roskilde Dyrskue afventer nu, hvorvidt regeringen følger anbefalingerne fra ekspertgruppen, men det kan hun umiddelbart ikke forestille sig, at den ikke gør.


Læs mere på SN.dk