18. FEBRUAR 2021Mens vandet i landets svømmehaller ligger stille på grund af nedlukningen, har livredderne fra Køge Svømmeland valgt at stille sig til rådighed for at teste medarbejdere på skolerne i Køge Kommune.

Hør interview med Henrik Laybourn, direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune...


Her regnede man oprindeligt med at sende livredderne ud med lyntest fra i morgen onsdag, hvor også sundhedstjenesten kan tage med for at tilse og holde øje med, hvordan testene udføres. Opstarten er dog i første omgang blevet udsat fredag, oplyser kommunens Børne- og Uddannelsesforvaltning til DAGBLADET Køge.


Ifølge forvaltningen forventer man, at 10-15 livreddere er klar til at lynteste lærere og andre medarbejdere på skolerne, som kan forvente to besøg om ugen, når indsatsen kommer op på fuldt blus.


- Vi har kigget på, hvor der er ressourcer henne, og da svømmehallen er lukket og vurderingen er, at det nok varer lidt endnu, før den lukker op, valgte vi at høre livredderne. De har været brugt tidligere til for eksempel at gøre rent i daginstitutioner, så de har før trådt til for at hjælpe andre, når de ikke kan passe deres normale arbejde, fortæller Henrik Laybourn, direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen.


Læs mere på SN.dk