Fandtes Vikingetiden overhovedet?

10. AUGUST 2020Med udgravningen af Vikingeborgen Borgring bryster Køge sig af, at have spillet en vigtig rolle i Vikingetiden. Men fandtes Vikingetiden overhovedet? Netop dette spørgsmål sættes under lup, når Køge Museum i samarbejde med Vikingeborgen Borgring inviterer til foredrag torsdag d. 13. august.

HØR INTERVIEW MED MUSEUMSINSPEKTØR OG PH.D. I ARKÆOLOGI, ANNA S. BECK...Lidt uden for Køge, nærmere bestemt Lellinge, ligger Vikingeborgen Borgring, der er Danmarks hidtil senest udgravet vikingeborgring. Vikingeborgen blev opdaget af arkæologerne Søren Sindbæk og Nanna Holm tilbage i 2014, og var i 2018 færdigudgravet.


Således skulle man tænke, at det påviste Vikingetidens eksistens. Men hvorfor er der så nogle, der siger, at Vikingetiden slet ikke fandtes?


”Vikingetiden har altid været en kompleks størrelse for videnskaben og ikke mindst for historie og arkæologi. Men til trods for dette, dukker vikingerne stadig op alle steder – på museerne, i turistbrochurerne, i bøgerne, i musikken og ikke mindst på skærmen”, siger museumsinspektør og Ph.d. i arkæologi, Anna S. Beck.


Til foredraget ”Vikingetiden som fænomen” d. 13. august, stiller Køge Museum sammen med Anna S. Beck skarpt på Vikingetiden og diskuterer, hvorfor det egentlig er sådan. For hvad var Vikingetiden for en størrelse? Hvad ved vi? Og hvad ved vi ikke? Og hvorfor er der nogle, der siger, at Vikingetiden slet ikke findes?