20. AUGUST 2021

Lørdag den 21. august 2021 var alle fra Køge Kommune inviteret til at støtte op, når March mod Ensomhed satte i gang fra Køge Torv til Ringsted. Marchen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor initiativtageren Patrick Cakirli går gennem landet for at sætte fokus på fællesskabet og kampen mod ensomhedHØR INTERVIEW MED PATRICK CAKIRLIRuten strækker sig i år gennem Køge by til Lellinge og over Bjæverskov for så endeligt at slutte i Ringsted. Både borgmester Marie Stærke og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Bent Sten Andersen, deltog i marchen.


- Køge skal være den mindst ensomme kommune i Danmark. Det er et mål, vi kun kan nå ved at stå sammen. Ved at opbygge gode, varme og stærke fællesskaber. Og ved at have øje for hvor vigtigt det er at byde nye velkomne. Jeg er glad for at Patrick Cakirli har valgt at lægge sin march mod ensomhed gennem Køge Kommune, siger borgmester Marie Stærke.


Går kun med følgeskab

March mod Ensomhed er den fjerde af slagsen, og i år vil Patrick Cakirli gå i alt 1.600 kilometer på 56 dage med start på Bornholm og slutdestination i Esbjerg. For hele ruten gælder det, at Patrick Cakirli kun må gå, hvis han har følgeskab - ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab i kampen mod ensomhed. March mod Ensomhed startede med, at Patrick Cakirli i december 2016 oplevede en voldsom ensomhedsfølelse og besluttede at række ud efter fællesskabet på sociale medier, hvor han skrev: ”Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.” Hans opråb betød, at 17 personer dukkede op for at mødes med ham og et nyt fællesskab opstod.