15. JANUAR 2021Gør en god gerning, og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet fra den 11. januar, når DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste.

HØR INTERVIEW MED KÅRE POULSEN, REDAKTØR I DR KULTUR:


Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole, eller bag en kage til en, du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.


Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.


Tiden med corona er generelt svær for mange, og det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i sit lokalmiljø. Og med det aktiverer partnerskabet børnene i Køge Kommune:


”Selvom man ikke er særlig gammel, kan man sagtens hjælpe andre. Det er især vigtigt nu, hvor mange føler sig alene, og hvor en god gerning kan sprede meget glæde.” siger Anette Rusbjerg, børnebibliotekar på KøgeBibliotekerne. Hun glæder hun sig over, at KøgeBibliotekerne på denne måde kan være med til at styrke det lokale fællesskab.


Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man ved at gå ind på koegebib.dk eller på dr.dk/godegerninger, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit velfortjente godhedsdiplom.