HØR INTERVIEW: BESØG AF SANGEReN AKSGLÆDE

24. JUNI 2020Danske Jacob Aksglæde har etableret sig flot i det danske upcoming-segment af dansksprogede popartister. Hans største hits tæller bl.a. ’Næste Sommer’, ’Fantomfølelser’ og ’Promilleromantikken’. Lige nu hitter han med "Halvgud".


(PS. AKSGLÆDE ER HAM TIL HØJRE PÅ BILLEDET) :-)I november 2019 optrådte han i et udsolgt Pumpehuset og i 2020 skal han optræde i Vega i København. Aksglæde, der gentagne gange er blevet skamrost for sine liveoptrædener, kravler stabilt en hylde op for hver udgivelse. Det kommende album fortæller om en tid, vi alle går igennem. Overgangen fra ungdomslivet til voksenlivet. Overgangen fra studerende til arbejdende. Overgangen fra at se op til sine forældre til at kunne se deres fejl.


Singlen 'Halvgud' kredser om en universel følelse, som altså følger det at blive voksen og anskue verden fra et nyt perspektiv. På 'Halvgud' italesætter Aksglæde udviklingen i sin relation til sin far.


"Jeg elsker min far, men mit syn på ham har ændret sig markant fra dengang, jeg var lille og så ham som en altovervindende halvgud til i dag, hvor jeg er voksen og ser ham som en helt normal mand med fejl og mangler. Men ”Halvgud” handler i lige så høj grad om mig - en ung mand, der naivt tror, at jeg kan løbe fra mit ophav, fordi jeg ønsker at være selvstændig uden at have alle hans mangler med i bagagen. Men dem kan jeg bare aldrig løbe fra. Og det er vildt irriterende, at kunne høre min far, når jeg taler og siger noget, som jeg altid selv har syntes var latterligt. Men det er også betryggende fordi, at det er et bevis på, at jeg hører til et sted. Jeg har hans øjne og han har min ryg."


Lyt med her og hør hvordan det lød da Aksglæde var gæst i Morgenritualet og samtidig spillede sin nye single "Halvgud", live i studiet...