12. JANUAR 2021Vækstfonden har kigget på helt nye tal, og de viser, at der trods Coronakrisen fortsat har været god erhvervsaktivitet i det nordjyske. Men hvilken af kommunerne på Sjælland og Sydhavsøerne har været bedst til at starte nye virksomheder i 2020?

Hør interview med Vækstfondens Senior Vice President, Jens Mølby, der er ansvarlig for Vækstfonden aktiviteter i Region Sjælland...


Det er Roskilde kommune, der løber med førstepladsen, når man kigger på, hvilken kommune i Region Sjælland, der har startet flest virksomheder i 2020. 445 nye virksomheder er det blevet til, og det vækker glæde i Vækstfonden. For hvis vi skal komme godt ud af krisen, er det afgørende at blive ved med at skabe nye idéer og teknologier, lyder det fra Vækstfondens Senior Vice President, Jens Mølby, der er ansvarlig for Vækstfonden aktiviteter i Region Sjælland.


”Nye idéer og løsninger skal være med til at sikre os en god genstart efter krisen. Det er de nye virksomheder, der er med til at sikre, at vi også i fremtiden kan bygge store lokale virksomheder, som skaber vækst og arbejdspladser. Derfor er det rigtig glædeligt, at det heldigvis ikke er gået i stå med de gode idéer.”


Vækstfonden finansierer virksomheder i hele Danmark inden for alle brancher. Og nogle af de virksomheder, Vækstfonden har været med til at finansiere er blandt andet Fra Fejø og Bayo.S Skruefundamenter.


Selvom borgerne i Roskilde kommune kan glæde sig over førstepladsen, så er der stærkt konkurrence fra hele fem øvrige kommuner i regionen. Der er næsten dødt løb mellem kommunerne, og derfor deles andenpladsen af Køge, Slagelse, Næstved, Holbæk og Greve, der alle har over 200 nystiftede selskaber.


Vækstfonden har siden Coronakrisens start i marts 2020 igangsat en række initiativer, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder igennem krisen. Det gælder både en række Covid-19 låneprodukter samt garantier, som virksomheder kan få stillet via egen bank. Se mere på vf.dk