6. SEPTEMBER 2021Jim Lyngvild har endnu engang skabt et værk, der deler vandene. Denne gang er det i forbindelse med hans samarbejde med Museum Sydøstdanmark - som han også tidligere har arbejdet sammen med.

HØR INTERVIEW MED JIM LYNGVILD:


Han havde godt nok anet, at billedet kunne skabe røre i vandene, men havde ikke regnet med, at kritikken ville være så krads.


- Jeg er jo ikke blåøjet, så jeg vidste jo godt, at der kunne komme reaktioner, men jeg havde ikke regnet med at der ville blive brugt ord som djævelskab og sort magi i den her sammenhæng, siger Jim Lyngvild og fortsætter om hele sagen, hvor hans billede af kirke- og kulturministeren er blevet kraftigt kritiseret af især kristne stemmer i den offentlige debat.


- Det mest skræmmende ved den her debat er, at der åbenbart findes religiøs fanatisme i Danmark. De kaster godt nok ikke med bomber, men med ord og holdninger. Bare fordi, jeg har taget et billede med kameraet.


Han mener, at debatten er præget af et »falsk modsætningsforhold«, hvor kirke- og kulturministeren åbenbart ikke kan tillade sig at være med i en kulturel udstilling om vikingernes liv - bare fordi, de har en anden trosretning.