Kim fra Greve løber 20 marathon i 2020 for at ære fars kamp mod Alzheimer

9. SEPTEMBER 2020For at samle penge ind til Alzheimerforeningen løber Kim Gjetting d. 12. september sit maraton nummer 20 i år med løbet “Løbefest for Alzheimer” i Greve

HØR INTERVIEW MED KIM GJETTING:- Jeg har valgt at løbe for min far i et forsøg på at gøre noget i en situation, hvor jeg og familien ikke har haft nogen form for kontrol. Alzheimer tog kontrollen ud af vores hænder, når det kom til min far, så ved at løbe har jeg kunne bidrage på min egen måde.


Sådan forklarer Kim Gjetting, der er 46 år og IT-chef i Enemærke & Petersen i Ringsted, sit valg om at løbe 20 maraton i 2020.


Efter længere tids kamp mod Alzheimer døde Kim Gjettings far i juli måned, men det har ikke fået ham til at stille løbeskoene tilbage i skabet.


D. 12. september binder Kim Gjetting nemlig maratonskoene for tyvende gang i år for at skyde løbet “Løbefest for Alzheimer” i Greve i gang.


Samtidig bliver løbet Kim Gjettings løb nummer 100. Løbet er for alle løbeglade motionister, og man kan løbe mellem 7 og 42 km.


20020 kr. til Alzheimerforeningen

Målet med løbene har været at sætte fokus på Alzheimer og samle penge ind til Alzheimerforeningens arbejde. Derfor oprettede Kim i januar 2020 indsamlingen ”Løb for Alzheimer og min far”.


I begyndelsen af året var målet at samle 20020 kr. ind til Alzheimerforeningen, men det beløb nåede Kim Gjetting allerede i april:


- Støtten til projektet har været helt overvældende, og jeg er blevet mødt med en enorm interesse fra omverdenen, gamle venner og kollegaer. Det har været en rigtig god rejse, der nu er ved at lakke mod enden. 20 maraton for at ære fars minde Kim Gjetting har med sine 100 maraton tilbagelagt mere end 4.300 kilometer.


Det kan for mange lyde som mange timer på landevejen, men for Kim Gjetting har løbeturene givet ham et helt særligt bånd til sin far.


- Da jeg var teenager, løb vi eremitageløbet i Dyrehaven. Løb var noget, vi havde sammen som far og søn. Min far har altid spillet fodbold og var i rigtig god form. Han vandt nærmest altid over mig. De få gange, hvor jeg formåede at slå ham på målstregen, blev da heller ikke pænt modtaget, for han var en dårlig taber, siger Kim Gjetting og fortsætter:


- Min fars sygdomsforløb har været en lang og hård kamp for familien, men jeg skal samtidig have afsluttet projektet. Vi har oversteget målet for indsamlingen, og det sidste løb i september bliver et rigtig fint punktum for den rejse, jeg har haft med Run4Alzheimer. For fremtiden bliver det nok til lidt færre løb, men nu må vi se.