21. MAJ 2021MikroFonen er tilbage med et spændende foredrag om en musikalsk ener, der har været længere omkring end de fleste – og som kom levende igennem turen.

HØR INTERVIEW MED THOMAS ULRIK LARSEN...
Eric Clapton, manden, der opfandt begrebet guitarhelt i midten af 60’erne, bliver hyldet med fortællinger, lyd og billeder onsdag d. 9. juni i Teaterbygningen. Foredragsholder Thomas Ulrik Larsen er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere. Han kommer hele vejen rundt i fortællingen om Clapton som guitargud, bluesman, junkie og vildfaren superstar. Bliv klogere på guitaristen, som tilhører generationen, der var med til at hente den sorte musik ind i det fremmedgjorte efterkrigs-England, og allerede som 20-årig havde opnået gudestatus som guitarhelt. Og hør om den følsomme mand, der trods sin succes havde svært ved at hele sårene fra en traumatisk og svær opvækst.


Storhed og misbrug

Yardbirds, Bluesbreakers, Cream og Blind Faith var blot noget af det, Eric Clapton nåede i årene 1963-70. Herefter gik starten for en ujævn solokarriere, hvor øjeblikke af storhed blev vekslet med nedture, misbrug og musik af så tvivlsom karakter, at de færreste kunne tro, at musikken kom fra den mand, der tidligere blev hyldet med graffitien ”Clapton is God”. Én ting forblev dog konstant: For Eric Clapton var bluesen identisk med den, han var.


Foredraget præsenteres af MikroFonen, der er et samarbejde mellem Køge Musikskole, Musikforeningen Bygningen, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne. Arrangementet er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.


Onsdag d. 9. juni Kl. 19 - 21

Musikcafeen i Teaterbygningen

Billet: 80 kr. købes på koegebib.dk

Ungdomsrabat: Halv pris for unge under 25 år.

Husk coronapas.


Foto: Shutterstock