26. AUGUST 2021Blev du i år snydt for fejringen af 8. marts, Kvindernes Kampdag, pga. corona? Så er der nu mulighed for at tage revanche. Flere aktører i Køge Kommune byder op til fælles fejring på Teaterbygningen d. 5. september

HØR INTERVIEW MED SOLVEJG VASILAS FRA KØGES KVINDENETVÆRK
Det sociale netværk Køges Kvindenetværk inviterer til en fejring af Kvindernes Internationale kampdag, hvor flere markante kvinder, heriblandt borgmester Marie Stærke bidrager.


Dagen byder på et stærkt program af kvinder og til kvinder. Udover åbningstalen fra borgmesteren i Køge Kommune, kommer også professor og forfatter Birgitte Possing på scenen. Possing holder et spændende oplæg om den nye udvikling i debatten om sexisme og ligestilling, med udgangspunkt i sin populære og historiske bog ’Argumenter imod kvinder’. I programmet indgår også en underholdende quiz, som udarbejdes af Køges Kvindenetværk. Festen fortsætter med den dansk-palæstinensiske kunstner og percussionist Simona Abdallah, som vil byde på en fremragende musikalsk oplevelse med en særlig tromme - en darbuka. Der er garanti for trommespil i verdensklasse!


Fælles kamp på tværs af kultur og baggrund

Køges Kvindenetværk blev til i samarbejde mellem kvinder fra de fire boligområder i Helhedsplanen, Bydelsmødrene i Køge og Køge Kommune. Med udgangspunkt i fejringen af 100 året for kvindernes stemmeret i Danmark i 2015 tog Den Boligsociale Helhedsplan i Køge det første spadestik til at samle en gruppe kvinder på tværs af alder og kulturel baggrund. Fælles for kvinderne var en lyst til at markere den historiske fejring af, at kvinder i Danmark for 100 år siden fik adgang til det demokratiske valgsystem. Siden da er det blevet til en årlig fejring af Kvindernes Internationale Kampdag og forskellige arrangementer i løbet af året med fokus på kvindeliv.


Arrangørerne bag

Det er en bred samling af arrangører, der står bag fejringen. Udover initiativtagerne står også Teaterbygningen, KøgeBibliotekerne, Center for Dansk og Integration, Bydelsmødre i Køge og Boligsocial Helhedsplan Køge. Arrangementet er støttet af Kulturpuljen i Køge Kommune.


Teaterbygningen

Søndag d. 5. september, kl. 14.00 – 17.00.

Arrangementet er gratis og alle kvinder over 15 år i Køge Kommune er velkomne.