Marie stærke giver status på den lokale corona-situation

12. AUGUST 2020Tal fra Statens Seruminstitut viser, at der i den sidste uge af skolernes sommerferie var 1 – 9 nye smittede med coronavirus pr. 100.000 borgere i Køge Kommune. Dermed ligger Køge Kommune på niveau med størstedelen af andre danske kommuner i forhold til smitteniveau.

HØR INTERVIEW MED KØGES BORGMESTER, MARIE STÆRKE (A)Der er ifølge Statens Seruminstitut tale om enkeltstående tilfælde, og altså ikke noget større udbrud ét sted.


- Køge Kommunes borgere har handlet ansvarsfuldt og klogt i en svær tid. Tak til alle jer, der nu siden marts samvittighedsfuldt har holdt afstand og fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. I hjælper med til, at Danmark indtil nu har undgået de meget voldsomme udbrud, som vi har set i andre lande, siger borgmester Marie Stærke.


Udbrud i udlandet og i Danmark viser, hvor hurtigt det kan gå, hvis virussen først får fat.


- Det er nu, hvor vi alle vender tilbage til vores arbejde og uddannelse, at vi for alvor skal holde stand. Vi ved, at det hjælper at holde afstand. Vi ved, at den gode håndhygiejne er afgørende. Jeg håber på, at vi ved at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og tænke os om, kan blive ved med at holde samfundet åbent. Det vil jeg opfordre Køge Kommunes borgere til at bakke op om, siger borgmester Marie Stærke.


De seneste anbefalinger fra Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at man bærer mundbind, når man benytter offentlig transport i myldretiden. De andre anbefalinger lyder som følger:


Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

Host eller nys i ærmet – ikke i dine hænder

Undgå håndtryk, kys og kram – begræns den fysiske kontakt

Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

Hold afstand og bed andre vise hensyn