21. SEPTEMBER 2021I sin unge år var Lars Elkjær vikar på en stor del af skolerne i Køge Kommune – og om det var 0.- eller 9. klasse fik alle historier. Og det var ikke de klassiske ”læs-højt-af-læreren” historier: Det var de mest eventyrlige og ikke altid mest pædagogiske historier, og dermed var Løgner-Lars skabt og navnet har hængt ved i snart 25 år.

HØR INTERVIEW MED LARS ELKJÆR...


Lars Elkjær er i dag familiefar med 5 børn og debuterer 1. oktober med sin første krimi i en serie på i alt 8 bøger: ”Kannibalens Spor”. Fordi fortællelysten har varet ved – og nu er det på tide at den kommer til udtryk udover Køges grænser.


Den første i sin egen genre

”Kannibalens Spor” er Danmarks første krimi, hvor drabsmanden spiser sine ofre. Lars Elkjær fortæller: Kannibalisme er endnu ikke sket i Danmark – i hvert fald ikke hvad offentligheden ved af, men man skal ikke mange kilometer syd for grænsen, for at det har fundet sted. Og han tilføjer: Det var faktisk mine børn og min kæreste som opfordrede mig til at skrive mine mange historier ned, og det gjorde jeg så.


I dag ligger hans første projekt som en børnebog i skrivebordsskuffen og venter på at blive færdiggjort. For en dag fik han én idé, der var noget mere omsiggribende end børnebogen: ”En dag sad jeg på biblioteket og læste – og pludselig kom ideen. Og så gik det stærkt med at researche og skrive en krimi, som er blevet den første i en serie på i alt 8 krimier”.


En lille del af historien forgår i Køge, og resten foregår i både København samt i udlandet.


Men hvad nu hvis…

Undervejs i processen blev Lars Elkjær dog betænkelig ved temaet – og især sin research på nettet: ”Jeg har nok google alt om kannibalisme, men også hvordan man sletter spor efter forbrydelser, bruger bedøvelsesmidler, skaffer kokain og meget andet – og pludselig kom jeg i tanke om hvordan internettet har afsløret terrorister i at fremstille bomber. Så jeg blev faktisk en smule paranoid – ville jeg pludselig blive kontaktet? Man ved aldrig hvad myndighederne overvåger…”


Lars Elkjær fik lavet en forlagsaftale og han debuterer nu i bogform med ”Kannibalens Spor” et par uger op til skolernes efterårsferie. Opbakningen har været stor. Blandt andet har ”Bog og idé” inviteret den debuterende forfatter til at holde reception i deres butik i Nørregade lørdag den 2. oktober klokken 11.00 – 13.00. Og selvom bogens tema kan virke makabert, er den skrevet i en form, så den er ”spiselig” for alle krimi-elskere.


Lars Elkjær slutter: ”Mange har spurgt mig undervejs, om jeg har gjort mig nogen personlige erfaringer med kannibalisme. Men jeg lader altid svaret stå hen i det uvisse, også selvom jeg ved alt om tilberedning af menneskekød”. Med et glimt i øjet understreges det, at Løgner Lars har slået til igen.