14. OKTOBER 2020Nu opruster Region Sjælland på antallet af test-steder i Køge Kommune. To nye spots i hhv. Køge og Borup, for borgere uden symptomer på corona-virus, åbner op i uge 42

HØR INTERVIEW MED MAIKEN RUDERS, ÆLDRE OG SUNDHEDSCHEF, VELFÆRDSFORVALTNINGEN KØGE KOMMUNE...


Afstanden til de nationale testcentre kan være lang for nogle. Derfor opretter Sundhedsstyrelsen nu midlertidigt to nye lokale testcentre, der giver muligheden for at teste borgere uden symptomer. Der kan være et behov for at blive testet, selvom man ingen symptomer har, hvis man eksempelvis har været i kontakt med andre, der er påvist smittet, og derfor har behov for afklaring.


- Jeg er meget glad for, at vi nu får to nye teststeder i kommunen. Det er ikke alle, der har muligheden for at tage bilen til de testcentre, der i dag er placeret et godt stykke væk. De to nye teststeder i Borup og Køge betyder forhåbentlig, at det ikke er afstanden, der stopper nogen fra at blive testet. Det kan betyde en endnu bedre smitteopsporing og inddæmning af sygdommen, siger borgmester Marie Stærke.


Det er muligt for borgere at booke tid til covid19 test på www.coronaprover.dk allerede fra uge 42. Det nye testcenter på Køge Rådhus erstatter det midlertidige testcenter, der til tider har været i Teaterbygningen i Køge. Begge steder vil der naturligvis være ekstra stort fokus på hygiejne, og områderne bliver indrettet således, at der er mulighed for afspritning og overholdelse af afstandskravene. Begge steder er desuden frit tilgængelige for kørestolsbrugere. Borgere der besøger testcentrene skal bære maske ved indgang.


Testcenter Køge Rådhus

Testcenteret åbner fredag d. 16. oktober

Åbningstider: fredage fra kl. 10:00 – 15:00


Adresse og vejledning

Køge Rådhus, Torvet 1, 4600 Køge

Borgerbetjeningens mødecenter Borgeren skal gå ind via ”Rådhusgården” v. springvandet. Her vil der være skiltning, der viser vej til testområdet. Derefter skal borgeren gå ud gennem ”Svogers gård”. (Se billede)


Testcenter Borup Kulturhus

Testcenteret åbner onsdag den 14. oktober

Åbningstider: onsdage fra kl. 10:00 – 15:00


Adresse og vejledning

Borup kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup

Borgerne skal gå ind ad hovedindgangen. Her vil der være skiltning, der viser vej til testområdet.