8. April 2021Flere børn er på vej til Køge Kommune – både de, der flytter hertil med familien og de helt små som er indfødte. Dem er der gjort plads til med åbningen af Den Grønne Planet, der med de fire små enheder Markhuset, Skovhuset, Junglehuset og Strandhuset tilsammen giver kommunens største daginstitution

HØR INTERVIEW MED PERNILLE SYLVEST, FORMAND FOR BØRNEUDVALGET I KØGE KOMMUNE:

På Parkvej i Ellemarken ligger, hvad der nu er Køge Kommunes største institution for børn i alderen 0- 6 år. Den Grønne Planet hedder den. Her er der plads til 168 børn fordelt på seks vuggestuer og fire børnehavegrupper. Men selvom der er både husrum og hjerterum til ganske mange børn, mødes man ikke af hverken storrum eller børnegarderober så langt øjet rækker. Tværtimod træder man ind i flere forskellige små børneuniverser bestående af fire mindre huse under samme tag med separate indgange og legepladser.


- Køge Kommune er et populært sted for børnefamilier, og vi kan se, at flere rykker hertil. Den udvikling betyder selvfølgelig også, at vi skal være klar til at tage imod de mange borgere – store som små. Det er åbningen af Den Grønne Planet en vigtig del af. Her får vi på samme tid fantastiske pædagogiske muligheder ved at være én stor institution, samtidigt med at de små individuelle børnehuse giver en tryghed og nærhed i hverdagen, siger Pernille Sylvest, formand for Børneudvalget.


Behovet for flere institutionspladser blev tydeligt allerede for tre år siden, da befolkningsprognosen pegede på, at der i løbet af de kommende ti år vil være 30 procent flere børn i aldersgruppen 0-5 år. Allerede nu er visse områder af kommunen pressede af mangel på institutionspladser, og sammen med den ventede befolkningstilvækst har det sat gang i opførelsen af blandt andet Den Grønne Planet, Ravnsborgområdets nye idrætsinstitution og den nye daginstitution Væksthuset i Vemmedrup, der åbner sommeren 2021.