12. AUGUST 2021Tirsdag den 10. marts 2020, måtte foreningen Køge Handel desværre aflyse sit store bankospil kun få dage før afholdelsen, da corona kom til Danmark. Nu halvandet år senere, kan foreningen glædeligt fortælle at der åbnes op for banko igen, og allerede første gang i september.

HØR INTERVIEW MED KATJA JENSEN, AKTIVITETSCHEF I KØGE HANDELDet er en stor og glædelig nyhed Køge Handel endelig kan annoncere for både medlemmer af foreningen og byens borgere. Køge Handel kan nemlig igen få lov at afvikle sine store bankospil i kølvandet på corona, og det er noget foreningen har set frem til i lang tid.


”I Køge Handel er vi meget afhængige af det overskud bankospillene giver os, da de er med til at dække en del af de omkostninger vi har ved julebelysningen og øvrige arrangementer i byen” fortæller en glad aktivitetschef Katja Jensen. ”Det har været en turbulent tid det sidste halvandet år, hvor vi ikke vidste om vi kunne afholde banko, og hvor vi så skulle få pengene fra til at dække vores omkostninger. Det har gjort at vi har måtte tænke ud af boksen og bl.a. lavede ”Efterårslotteri” med køb af lodder i stedet, og så har vi også været nødsaget til at tilpasse og nedjustere nogle af vores arrangementer til økonomien”.


Sensommerbanko og Julebanko

Men nu ser det heldigvis lysere ud for foreningen, som kan fortælle at man planlægger - ikke bare ét men 2 bankospil resten af året. Normalt holder Køge Handel et forårsbanko i marts og et efterårsbanko i oktober.


”Én ting er økonomien, som vi har brug for i Køge Handel for at kunne afvikle vores mange store arrangementer. En anden ting er, at vi savner at afholde vores bankospil og mærke stemningen blandt de 600 der plejer at deltage. Der er en helt særlig ”summen” til vores bankospil, og hele hallen er fyldt med spænding og forventning, for ikke at tale om vores altid flotte præmier fra byens butikker og erhverv. Derfor har vi valgt at presse os selv og butikkerne lidt ekstra i år i forhold til planlægning og præmier, så vi kan nå at afholde 2 bankospil i år. Der er utrolig meget planlægning i et bankospil - mere end man måske umiddelbart tror. Det er en kæmpe koordineringsopgave, og kræver en stor hjælp fra vores frivillige. Har man derfor lyst til hjælpe til som frivillig, så skal man være meget velkommen til at kontakte mig i Køge Handel”.


Da bankospillene i 2021 nu kommer til at ligge i september og november ændrer de kortvarigt navn til ”Sensommerbanko” og ”Julebanko”. Og forandring fryder mener aktivitetschefen:


”Vi bliver ganske enkelt nødt til at være omstillingsparate, og så må man jo tænke ud af boksen. Samtidig kan jeg også forsikre om, at vi naturligvis overholder alle de gældende restriktioner der måtte være”.


Billetsalget starter nu

Billetsalget til Sensommerbanko den 8. september, starter allerede torsdag den 12. august.


Der sættes 600 billetter til salg og det bliver som altid efter først til mølle.


Billetterne vil kunne købes på Køge Handel Shop: shop.koegehandel.dk og hos VisitKøge.


Billetterne koster 50 kr. og er adgangsgivende til Ravnsborghallen den 8. september hvor bankospillet løber af stablen. Bankoplader, amerikansk lotteri m.m. købes på selve dagen, hvor det traditionen tro også vil være muligt at købe mad og drikke.


Fakta:

Sensommerbanko afholdes i Ravnsborghallen den 8. september kl. 18.30.


Dørene åbner kl. 17.30.


Der vil være 20 ordinære bankospil og omvendt banko.


Der er præmier for ca. 100.000 kr. og præmierne er sponsoreret af byens butikker og erhverv.


Overskuddet fra Banko går til byens julebelysning og aktiviteter.