4. FEBRUAR 2021Antallet af anmeldte indbrud og tyverier er kraftigt stigende i Region Sjælland. Tyverier, der kan koste de ramte virksomheder både tid og penge.

Hør interview med Tomas Kudsk, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Sjælland:13 procent af el- og vvs-installationsvirksomhederne i Region Sjælland har indenfor det seneste år oplevet at blive frastjålet værktøj og materialer på de byggepladser, hvor de har deres daglige gang. Det viser en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne – det er tre procent mindre end landsgennemsnittet på godt 16 procent.


”Det lyder jo umiddelbart meget pænt, at vi er en lille bid under landsgennemsnittet. Men virkeligheden er stadig, at tyverierne kan have store konsekvenser for de virksomheder, der rammes – ikke mindst fordi arbejdet på byggepladserne ofte sættes i stå, mens man får erstattet det stjålne udstyr,” siger Tomas Kudsk, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Sjælland, som repræsenterer el-, vvs- og metalvirksomhederne i regionen, og uddyber:


”Samtidig kan vi jo se, at antallet af anmeldelser blandt alle håndværksvirksomheder er i kraftig stigning. Så der er intet, som tyder på, at vi er ved at komme problemet med indbrud til livs ude på byggepladserne.”


Tal fra Rigspolitiet viser da også, at antallet af anmeldte tyverier fra byggepladser på landsbasis steg med over 33 procent de første tre kvartaler i 2020 i forhold til den tilsvarende periode året før. Det samme billede tegner sig eksempelvis i Midt- og Vestsjællands politikreds, hvor antallet af anmeldelser steg fra 78 de første tre kvartaler i 2019 til 124 i 2020. Og i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds steg det tilsvarende tal fra 31 til 44.


”Det er rent ud sagt hamrede frustrerende at se udviklingen gå den forkerte vej. Vi kan kun opfordre fx installationsvirksomhederne til at gøre, hvad de kan for at sikre deres udstyr. Men vi må i høj grad også opfordre bygherrerne til i langt højere grad at fokusere på, hvordan de kan sikre byggepladserne bedst muligt mod indbrud,” siger Tomas Kudsk.