23. April 2021Lørdag den 23. oktober kommer gader og veje over det ganske land til at ændre udseende markant. Og mange mener, at det ikke vil være til det bedre.

HØR INTERVIEW MED KEN KRISTENSEN, GRUPPEFORMAND OG SPIDSKANDIDAT, VENSTRE KØGE:Dagen er nemlig den fjerde lørdag før kommunalvalget 16. november, og det er fra den dag, de mange kandidater til kommunalbestyrelser og regionsråd må sætte plakater op. Og det gør de flittigt.


Tusinder af plakater hamres i løbet af få timer op i lygtepæle og alle mulige andre kreative steder, hvor de skal få forbipasserende til at sætte kryds ved kandidaten på plakaten.


Men valgplakaterne er ikke altid lige populære - og så er de ifølge to partier på Københavns Rådhus en belastning for klimaet. Det er Dansk Folkeparti, der sammen med Alternativet nu forsøger at få vedtaget en hensigtserklæring om, at partierne i år dropper valgplakaterne. Det skriver TV 2 Lorry.


Men hvordan er stemningen for valgplakater i Køge? Vi har talt med Ken Kristensen fra Venstre Køge, som er gruppeformand for en opstillingsliste på hele 22 kandidater.