27. MAJ 2021Lørdag den 5. og søndag den 6. juni vil Køge Marina summe af liv, når over 100 motorbåde med mere end 200 forventningsfulde lystfiskere, stævner ud til DM i Trolling.

Hør interview med Bjarne Lehne fra Sjællands Småbådsklub...​

Lystfiskerkonkurrencen er årets største trollingstævne, både hvad angår deltagerantal og præmiernes størrelse. Den samlede præmiesum er i år på mere end 250.000 kroner - og vinderen af DM i trollingfiskeri kan sejle hjem med en førstepræmie til en værdi på over 50.000, -


Lørdag morgen klokken 07.00 skyder viceborgmesteren (Bent Steen Andersen) konkurrencen i gang. Få sekunder efter giver de hurtige både fuld gas fra startlinjen ud for havnen, i jagten på lige netop den perfekte fiskeplads, der leverer vinderfisken.


Den spektakulære start, der byder på lyden af højtydende bådmotorer og synet af hvide hækbølger, nydes bedst fra ydermolerne, eller fra toppen af udsigtsvolden, ude ved det nye østlige havnebassin. Indkørsel fra Bådehavnen 2 A.


De toptrimmede motorbåde, der rummer nogen af landets dygtigste lystfiskere, vender hjem til Køge Marina lørdag eftermiddag, hvor man vil kunne overvære indvejningen af flotte torsk, trinde havørreder og blanke Østersø-laks.


Søndag er en kort fiskedag, og senest kl. 14.30 skal bådene være i havn og fiskene ligge på digitalvægten. Herefter står Køges borgmester Marie Stærke klar til at overrække DM-pokal og præmier til Danmarks bedste trollingfiskere.


Køge Marina og DM-udstillingsområdet er et besøg værd på konkurrencedagene

Udover den spændende indvejning vil tilskuerne dagen igennem kunne besøge udstillingsområdet mellem trailer-rampen og promenadebroen. Her udstiller førende grejproducenter maritimt udstyr og et bredt udvalg af det fiskegrej, der skal bruges hvis der skal bides skeer med Bugtens sprælske ørreder eller Østersøens sølvblanke laks.


På marinaens store område er der mulighed for at får stillet sulten i flere restauranter og det er sågar muligt at få sig en kølig dukkert i marinaens havnebad, der oplyses med blåt undervandslys om aftenen.


Lokale trollingfiskere er også velkomne i Årets ”DM i Trolling” fra Køge Marina


Udover grejproducenter vil tilskuerne kunne møde arrangøren Sjællands Småbådsfiskeklub, der med mere end 1.600 medlemmer, er en af landets største fiskeklubber. På klubbens udstillingsområde vil man kunne beundre tre færdig-riggede trollingbåde på trailere, og få svar på hvordan man lettest kommer i gang med den vanedannende hobby.


”DM-stævnet er et såkaldt ”Open-mesterskab”, hvilket betyder at alle kan møde op med deres båd på marinaen, og tilmelde sig på dagen. Chancerne er lige store for alle og det gælder bare om at få et blink i vandet. Desuden trækker vi lod om flere flotte præmier blandt alle deltagerne”, udtaler Bjarne Lehne fra Sjællands Småbådsklub, med et smil på læben.