24. AUGUST 2021Træerne bliver stående i Præsteskoven. Et flertal i økonomiudvalget i Køge Kommune har tirsdag morgen sagt ja til at bevilge 1,5 millioner kroner, så foreningen Bevar Præsteskoven i Herfølge kan købe skoven af Vallø Stift. Det skriver SN.dk.

HØR INTERVIEW MED CAMILLA NIHØJ, INITIATIVTAGER TIL FORENINGEN "BEVAR PRÆSTESKOVEN I HERFØLGE".

(Interviewet er optaget mandag. Altså inden at flertallet i Køge Kommune tirsdag morgen sagde ja)
Beslutningen skal endelig vedtages i Køge Byråd den 31. august, men forventningen er, at der også her vil være et flertal.


- For os betyder det meget, at skoven bevares både for klimaets skyld, men også for det fællesskab, som skoven er. Der er rigtig mange, som bruger skoven, både til en dejlig gåtur, men også de lokale skoler bruger den til at lære børn og unge om naturen. Derfor er jeg rigtig glad for, at det ser ud til, at Præsteskoven bevares, som den er, siger borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S)


Mandag meddelte foreningen Bevar Præsteskoven, at de var nået i mål med deres ambition om at indsamle 1,5 millioner kroner. Nu bevilger økonomiudvalget den anden halvdel af købesummen.


Baggrunden for sagen er, at Vallø Stift har besluttet at fælde Præsteskoven, som er almindelig driftskov. Men det var en gruppe borgere i Herfølge imod, som derfor grundlagde en forening, som skulle indsamle penge til at købe skoven og efterfølgende stå for driften af skoven. Og borgmesteren understreger, at det netop er den konstruktion, som kommunen nu vil nikke ja til.