Udviklingen i smittetal kræver fortsat opmærksomhed

14. SEPTEMBER 2020Mens flere sjællandske kommuner ser en drastisk stigning i antallet af smittede med corona-virus, oplever Køge Kommune en mindre stigning.

HØR INTERVIEW MED KØGES BORGMESTER, MARIE STÆRKE (A):Den seneste uge er 10 borgere i Køge Kommune konstateret smittet med corona-virus. Det betyder, at kommunen ligger på et incidens på 16,4 i forhold til antal smittede pr. 100.000 borgere. I flere sjællandske kommuner er der en drastisk stigning i antal smittede, mens der i Køge Kommune er en mindre stigning. En tendens på landsplan er, at særligt private fester er en kilde til smitte.


- Mange af os har udskudt festlige lejligheder som følge af forårets nedlukning. Det betyder også, at rigtig mange unge mennesker lige nu glæder sig til deres konfirmation, som er blevet udsat. Jeg håber, at alle får nogle rigtig fine fester. Det er rigtig godt når man holder fest at huske på sundhedsmyndighedernes anbefalinger.Hvis man holder fest, så husk håndspritten på bordene, og husk at holde afstand. Ikke mindst til de familiemedlemmer og venner, som er i risikogruppen. Vi kan se eksemplerne fra rundt omkring, ganske tæt på os selv, at der skal så uendelig lidt til før en hel forsamling kan mødes som raske og gå hjem som smittede, siger borgmester Marie Stærke.


Som følge af stigningen i antallet af smittede, blev 18 kommuner mandag den 7. september underlagt særlige restriktioner. Borgere i Køge Kommune er pt. ikke berørt af disse restriktioner.


Anbefalinger til private fester

Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger til borgere, der planlægger private fester. Rådene handler blandt andet om, hvordan man arrangør af en privat fest kan gøre sit bedste for skabe nogle sikre rammer. Rådene kan ses her.