1. SEPTEMBER 2021Dansk Folkepartis spidskandidat Martin Henriksen lægger nu offentligt afstand til partiets nuværende gruppeformand: Varly Jensen, der på det seneste møde i Plan, Teknik og Miljøudvalget fik protokolleret, at Stevns Kommune bør droppe planerne om en ny station i Rødvig og i stedet nedlægge togdriften til havnebyen. I stedet foreslår Varly Jensen, at der indsættes busser mellem Rødvig og Store Heddinge. Det skriver SN.dk

HØR INTERVIEW MED MARTIN HENRIKSEN (O)


- Som kommune skal vi bruge penge på vores kerneværdier og ikke gå ind i millionprojekter, når vi ikke har pengene til det. Og Rødvig er ikke større, end at vi sagtens kan transportere de få passagerer, der står på der, i bus til den større station i Store Heddinge. Dermed sparer regionen også at skulle lægge skinner mellem Rødvig og Store Heddinge ud over den store kommunale og regionale udgift til en ny station, sagde Varly Jensen til DAGBLADET fredag.


Men det er Martin Henriksen ikke enig i. I et læserindlæg gengivet her på sn.dk/stevns udtrykker DF's spidskandidat ved kommunevalget indledningsvis stor respekt for Varly Jensens mangeårige indsats for såvel Stevns Kommune som Dansk Folkeparti. Men når det kommer til Østbanen, er han ikke enig med den nuværende gruppeformand.


»En af forskellene er, at undertegnede ønsker, at der eksempelvis fortsat kører tog til Rødvig. Det er min ambition. DF på Christiansborg har også efter opfordring fra lokalbestyrelsen og undertegnede arbejdet for at der blev afsat midler til renovering af de lokale togskinner ... Det er vigtigt, at Stevns Kommune hænger sammen, og at der er gode forbindelser mellem de forskellige dele af kommunen«, hedder det i indlægget.


Læs mere på SN.dk