10. MAJ 2021Der er behov for at løfte økonomien for landets 14 lokalbaner. Både hvis man vil sikre penge til Østbanen nu og for at undgå, at andre lokalbaner havner i samme situation. Sådan lyder det fra Venstres folketingsmedlem Jacob Jensen og SF's transportordfører Anne Valentina Berthelsen efter ny Rambøll-rapport har vist, der er behov for at investere 8,5 milliarder kroner i lokalbanerne frem mod 2035.

Pressefoto: Lokaltog A/S


HØR INTERVIEW MED JACOB JENSEN (V)...

Et investeringsbehov, der ifølge Danske Regioner, der har ansvaret for lokalbanerne, betyder, at staten må øge sit årlige tilskud til banerne med 124 millioner kroner.


- Når man kender situationen på Østbanen, må det være ret oplagt at se på, om der skal rykkes ved statstilskuddet, siger Jacob Jensen, der ud over at være folketingsmedlem også er 2. næstformand i Region Sjælland.


- Regeringen har bebudet, at de vil komme med deres egne beregninger på, hvad der er behov for. Det har vi endnu til gode at se.


- Men faktum er bare, at Region Sjælland, der har Østbanen, ikke har den økonomiske ramme, der skal til for at løse opgaven. Kommer der ikke flere penge, må Østbanen lukke i morgen, tilføjer Jacob Jensen.


Læs mere på SN.dk